maanantai 21. syyskuuta 2009

Korkein Mahdollinen Puutteellinen

Karma kävi ensimmäistä kertaa jälkikisoissa Kajaanissa. Ei ihan paras kerta ollut, mutta saatiin kuitenkin JK1 ja päästään kohta kokeilemaan avo-luokkaa.

Karmalla on ollut pari kolme viikkoa jokin pahuksen mörkökausi - taas! Se on kytännyt ja haukkunut vieraita ihmisiä. Kentälläkin jos joku on kävellyt kentän ohi tietä pitkin, se on saattanut seota. Kajaanissa se oli aika huipussaan. Aloitettiin maastolla ja metsässä oli koirien tarkastus niin eikös se paholainen haukkunut ja nostellut karvoja pystyyn kaikille ihmisille joita sieltä löytyi. Hiukan nolotti, mutta yritettiin vain rauhoittaa koiraa. Tuli mieleen vanha kunnon Cajun joka pelkäsi ja inhosi kaikkia ihmisiä. Kyllä ohjaajana on aivan mahtavaa mennä sellaisen koiran kanssa ihmisten ilmoille.

Hetken sekoiltuaan aamulla koira kuitenkin onneksi alkoi hiukan tasaantua. Jäljelle mentiin ja janalla tuli hiukan ongelmia. Se ei meinannut yksinkertaisesti kunnolla lähteä etsimään jälkeä. Emme ehtineet hetsata sitä kunnolla kun tuomari tuli jo paikalle ja aiheutettu paine näkyi koirassa. Avustettiin koira kuitenkin pitemmälle ja löytäessään jäljen se lähti oikeaan suuntaan heti. Se otti jäljen hyvin, mutta alussa jäljesti hiukan sekavasti. Siinä jopa pyörittiin hetki. Hetken varmennettuaan se alkoi jäljestää normaalisti ja löysi kaikki kuusi keppiä. Janalta lähti 10 pistettä.

Esineruutuun sitten hetsasin koiraa enemmän ja pidin sitä hallussa niin hyvin kuin pystyin. Se menikin ok eikä se reagoinut niin ihmisiin. Lähetin sen vasemmasta kulmasta eteen ja se juoksikin perille asti, pyöri hetken paikoillaan haistaessaan esineen ja toi sen löydettyään. Tuomari tosin otti yhden pisteen kun se takaisin tullessa kiersi yhden risukon eikä tullut suoraan siitä läpi...

Tottikseen sitten yritettiin myös hetsata. Koira oli rauhallinen eikä hermoillut paikkaa tai ihmisiä, mutta oli ehkä hiukan väsynyt. Liikkeet menivät yleisesti ihan hyvin, ampumiseen se reagoi joka kerta mitä täytyy treenata. Henkilöryhmässä se hiukan reagoi ihmisiin, mutta jatkoi ihan näppärästi seuraamista. Hyppynoudossa sekä A-esteen ylityksessa kummassakin oli sama virhe; ylitti esteen mennessä, mutta ei tullessa. Tähän en tiedä syytä, treeneissä ei ole moista kohdattu. Eteenmeno meni myös puutteelliseksi, tarvitsin kaksi käskyä maahanmenoon ja kun lähdin koiraa kohti, se posotti tuhatta ja sataa paikallamakuusta pois.

Tottis oli muuten ok, koiran väsymys ja loppua kohden paineellistuminen näkyi kyllä suorituksessa. Kolme liikettä meni puutteelliseksi, mutta kuten tuomari sanoi, ainakin muutama niistä oli korkein mahdollinen puutteellinen. Se oli jotenkin hauskasti sanottu. Onneksi hyvin menneet liikkeet paikkasivat puutteellisia. Pisteitä tuli 79. Maastosta 189. Kokeissa oli harmillisesti huono tulostaso, vaikka itse maastot olivat ainakin alokasluokassa hyvät ja järjestelyt toimivat muutenkin hyvin.

Mana oli myös mukana. Se oli kiltisti ja onneksi tervehti ihmiset ihan mukavasti eikä reagoinut paukkeeseen. Jos kummatkin olisivat haukkuneet ja mörköilleet, oltaisiin ne varmaan sidottu puuhun sinne metsään ja jätetty Kajaaniin :D Manaa on treenattu kovasti ja ihan mukavasti koira on mennyt eteenpäin. Hiljaa hyvä tulee.