keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Kaustisen Ruokafestivaalit

Kävimme viikonloppuna Kaustisella Ninniä ja Joonaa moikkaamassa ja hakemassa tarpeeseen tulevan elektronisen koulutusvälineen. Joona oli väsännyt meille pattereilla toimivan koulutusihmeen jolla saa Manaa treenattua kunnolla, ei tarvitse aina käyttää käsiään...

Kestitys oli taas melkoinen, syötävää ja juotavaa riitti enemmän kuin Viisikko-kirjoissa. Tikkiä oli myös hauska nähdä, se on edelleen iloinen ja innokas pikkukoira. Pohdittiin myös Tikin kontakteja ja treenattiinkin niitä useamman kerran viikonlopun aikana. Ninnillä oli sopiva treenilauta kotona. Käytiin myös oikeilla esteillä. Ensin Kiltan hallilla Kokkolassa ja toisen kerran Kannuksen Dogness-hallissa. Hauskaa oli, mukava oli treenata kontakteja isoissa halleissa. Kiltan halli oli tosin kylmä, ja varsinkin Ninni osoitti taistelumieltä treenatessaan ensin Viuhtin omassa treeniryhmässään ja sitten Tikin meidän kanssa. Tikki onkin kehittynyt hienosti eteenpäin, tulevaisuus näyttää hyvältä.

Käytiin myös ampumassa haulikolla kiekkoja, kiitokset Joonalle. Koirat saivat samalla kuulla pitkästä aikaa pauketta ja ottivat sen lunkisti. Hyvä homma alkavaa pk-kautta ajatellen.

Joonan tekemä elektroninen koulutusihme oli tietenkin kosketuslauta kontakteille! Eli kun koira koskee sen pintaa, se piippaa. "Myytinmurtaja"-Joona oli väsännyt meille kaksi kappaletta niitä, ja kummatkin ovat olleet heti käytössä ja hienosti ovat toimineet. Väsyimme naksutteluun kun siinä tulee niin paljon virhepalkkausta, tämä auttaa asiaa melkoisesti. Meinasimme ensin tilata sellaisen laudan rapakon takaa, mutta kun hintaa olisi tullut tullin yms jälkeen noin 300 euroa, piti hetken miettiä asiaa. Onneksi Joona kuuli pulmamme ja väsäsi parissa tunnissa meille toimivan laudan. Upeaa, kiitos Joona miljoonasti!

Olemme treenanneet myös Paulan ja Pepin kanssa nykyisin noin kerran viikossa. Peppi onkin mennyt mainiosti eteenpäin. Mielenkiinnolla saakin odottaa kaikkien pentujen kisauria, tällä hetkellä homma näyttää hyvältä ja hauskalta. Yritetään kuitenkin treenata maltilla jotta koirat pysyvät virkeinä ja terveinä eläkepäiviin asti.

We went to Kaustinen last weekend visit Ninni and Joona, Tikki's owners. Trip was good, we had lot of good training and fun time. Joona had made electronic contact board to us, that makes sound when dog steps to it. Thanks to Joona, he is really "mythbuster" because he made the board in just couple of hours. Weve been testing it and it works great.

We also shooted with shotgun's on that trip and dogs didn't mind the noise. That's good because tracking season starts at spring. We also trained Tikki and she was as wonderful as allways. We specially trained dog-walk contacts.

We have been also training with Paula and Peppi. Peppi is going great forward. Its nice to see how puppies competition-careers will go on future, at this point everything seems to be great and fun.