tiistai 9. lokakuuta 2012

MM-kisat ohi

Viikonloppuna oli agilityn MM-kisat. Suomen lisäksi jännäsimme myös Tsekkien maksien puolesta. Tsekkijoukkueessahan oli Karman täysveli Neo (toinen lähtijä) ja siskopuoli Nice (kolmas lähtijä). VIDEO Tsekkien hyppyrataan on linkissä, joukkue tuli kuudenneksi. Suomelle ei tullut mitaleita, mutta onneksi on ensi vuosi olemassa :)

Me olemme treenanneet lähinnä Manaa. Karma käy metsälenkeillä, jäljestää, tottistelee ja pyöristyy. Karma paran nisät ovat kasvaneet mahan kanssa kilpaa. Tarkoituksenamme on käydä röntgenissä vielä ennen synnytystä, jotta tiedämme tarkemmin kuinka paljon pentuja on tulossa.

Kirjoitimme myös pentuilmoitukseen kotisivuille pentujen hinnasta, totuttamisesta, yms. Kivasti on tullut kyselyitä pennuista, siitä huolimatta että WBC:llakin on/tulossa 17 pentuetta bortsuja! Pennunkyselijät ovat olleet mukavia. On hienoa, jos tuleva ohjaaja haluaa tavoitteellisesti harrastaa pentunsa kanssa, mutta mielestämme välttämätöntä se ei ole. Bordercollie on kuitenkin koira siinä missä muutkin rodut ja normaali liikunta, ruokinta ja järkevä omistaja riittävät meille. Tärkeintä on, että koira soveltuu ohjaajalleen ja ohjaaja koiralle.

Joku aika sitten oli Lapin Kansassa mielenkiintoinen juttu rotukoirien jalostuksesta ja roturisteytyksistä. Juttu itsessään oli mukavaa luettavaa, tuota olemme itsekin pohtineet jo vuosia. Olisi paljon järkevämpää jalostaa käyttötarkoituksen mukaan koiria, kuin pitää yllä tätä nykyistä systeemiä. Saa sitten nähdä, tuleeko muutosta ikinä...

Last weekend was agility's world champions, it was exciting to see how Finland does. We also were excited of Czech's team, because it had two of Karma's relatives, brother Neo and half-sister Nice. The Czech's team was at 6th place at the end. Finland's team was 10th and didn't get any medals. Hope next year will be better.

Karma has been rounding up of puppies, so we have been training Mana. It has been nice that people have been interested about upcoming litter, thats good because there is so much litter's upcoming.