maanantai 6. syyskuuta 2010

KVA

Mana biting...


Muutamaan kuukauteen ei ole ehtinyt tännekään kirjoitella. Pikainen katsaus kesään:

Karma kävi Inarissa 20.6 jälkikokeissa. Jäljellä oli porotokka jota katsoimme jo janalta ja vaikka uskoin toisin, koira häiriintyi niistä. Jälki hukattiin ja uudelleen noston takia jäi kaksi keppiä metsään. Esineruudusta tuli vain yksi esine. Maasto 144, tottelevaisuus 97, yhteensä 241...After swimming

Seuraavat kokeet olivat Paimion SM-kisat 6.-8.8. Tottelevaisuus 92,5 ja maastosta 110 pistettä. VIDEO. Kuuma, suorastaan trooppinen sää kaatoi meidät maastosta joka oli yhtä tasainen kuin Appalakkien vuoristo. Kaksi ekaa keppiä Karma jäljesti mainiosti, mutta noiden kahden jälkeen koira väsyi ja alkoi läähättää yhä enemmän. Se jäljesti kaavion mukaan ja skarppasi loppuun josta löytyi viimeinen keppi, mutta kolme välikeppiä jäivät metsään. Väsynyt koira toi yhden ainoan esineen ruudusta. Surkeasti siis meni. Ohjaajana olisi voinut tehdä monta asiaa toisin, mutta toivottavasti niistä opittiin jotain ensi vuotta varten.


Karma, Kukka and Mana


Viimeiset kokeet olivat piirimestaruudet Kemissä 21.8. Maastosta 188, kaikki kepit ja esineet löytyivät, mutta jana tökki (hieman harhailua ja lopuksi vielä takajälki). Tottelevaisuus kesän pohjanoteeraus 88. Tottiksessa alkoi jo näkyä koiran hormoonitoiminta ja ehkä väsymys kisatottiksen jankkaukseen. Ykköstulos kuitenkin 276 pisteellä, piirimestaruus hopeaa ja KVA.

Tänä vuonna jälkeä tuli treenattua paljon, vaikkei tuloksista se niin näykään. 5 koetta tällä kaudella, kaksi ykköstulosta, yksi kakkostulos ja kaksi sitten jotka menivät täysin penkin alle. KVA tuli mukavana bonuksena, vaikka emme edes tavoitelleet sitä eikä sitä hirveästi edes juhlittu. Se tuli hyvillä, normaaleilla suorituksilla. Nyt meillä on hiukan taukoa jäljestyksestä, sitä tosiaan treenattiin sen verran paljon. Eri pintoja, hiekkaa, kivikkoa ja asfalttia tuli kokeiltua, häiriöjälkiä ja hyvin vanhoja ja myös tuoreita jälkiä. Hauskaa oli, vaikka pääkokeemme epäonnistui. Onneksi ensi vuoden SM-tulokset pitäisi olla jo kasassa.


Klag agility in Kokkola


Agilityssä Karma on ollut pk:n varjossa tämän kesän. Kävimme Klagissa 9-11.7 ja otimme kolme hylsyä. Kaksi niistä hylkäsin itse, lopetin radan kun koira kävi niin kuumana. Samalla reissulla treenattiin Ninnin ja Tikin kanssa. Tikki kävi myös elokuussa Rovaniemellä treenaamassa. Seuraavat olivat Rovaniemen kisat 22.8 joista tuli nollavoitto ja nousimme kolmosluokkaan. Kolmosluokan eka rata oli muuten hyvä, mutta kaksi peräkkäistä rimaa tippui alas. Viimeisimmät kisat olivat Torniossa 5.9, eka rata hylsy [VIDEO], toinen nollavoitto [VIDEO] ja kolmas hylsy [VIDEO]. Tornion kisoihin olin kuitenkin erittäin tyytyväinen hylsyistä huolimatta. Radat menivät hyvin.
Tikki taking break from training


Manalla on treenattu agilityä, tottista ja jälkeä. Se on kehittynyt oikein hienosti ja on hyvin, hyvin aktiivinen ja vilkas tekemisissään. Sekä Manaa että Karmaa on pyritty käyttämään vähintään muutaman kerran viikossa pyörälenkeillä, jotta lihaksia ja kestävyyttä saataisiin lisää.

Kukka on keskittynyt olemaan vanha ja seniili 11 vuotias mummo. Tosin se sai vielä keväällä nollan ja tuli neljänneksi agilitykisoissa, joten ei se vielä balsamissa ole.

Pentujen terveystuloksia on seuraavasti: Mana B/B kyynärät 0, Peppi B/C kyynärät 0 ja Cool A/A kyynärät nolla. Pepillä tulokset lähti A:na ja Manalla B:nä, mutta takaisin tulivat sitten huonompina Pepin osalta.

Bc:s in our agility group: Karma, Mana, Tuike and Vippi

In english, please-> Some highpoints of summer

Karma had some tracking contests in summer. Contests on Inari and Finnish championships in Paimio weren't that good. VIDEO. She missed some objects in both contests, in Inari they were reindeers on the way and in Paimio the weather was really hot. Last tracking contest was in Kemi, it went good and Karma became finnish WTCh(tracking).

Karma has been tracking this year lot. Now when the tracking season is over, we concentrate on agility.

In agility we were in Kokkola (Klagi) 9-11.7, and got three disqualified, wich two of the I quitted because dog was behaving so "energetic". In Rovaniemi 22.8 we got 0 win and rised to class 3. Second run wasnt that good, we had 10 because to bars came down. Last contest was in Tornio 5.9 and we got two [VIDEO] disqualifitions [VIDEO] and one 0 win [VIDEO]. I was still really pleased to Tornio runs, they were good.

Mana has been training agility, obedience and tracking. Both Karma and Mana have been running lot besides bike in this summer. Kukka is concentrating just to be old.

Puppies hipscores are at this point: Mana B/B, Peppi B/C and Cool A/A. Elbows have been 0 with everyone.