maanantai 26. huhtikuuta 2010

Uusia leluja - toinen postaus tälle päivälle/second posting on today

Uuden kännykkäkameran tuotoksia tämän päivän metsäretkeltä:
New mobilephone's pictures from today's walk on the woods:

Kukka kaivoi itselleen kuopan sammaleisiin makkaranpaiston ajaksi. Kaunis koira.
Kukka made a hole to herself on the ground while we had sausages on fire. Beautiful dog.Lähikuva Karmasta ja Kukka kuopassaan taustalla...
Picture of Karma and Kukka in a hole background...


Ja lopuksi saksanpaimenkoira Mana.
And finally german shepherd Mana. ;)

Koekausi lähestyy

Saatiin jonkinlaiset treenirungot kasaan agilityyn ja jälkeen. Ihan mukava homma, kun tietää joksikin aikaa tulevaisuuteen mitä tekee kentälle mentäessä.

Karmalla on treenattu jälkeä ja se menee kyllä hyvin. Ollaan oikein tyytyväisiä siihen. Esineruutua on myös harjoiteltu ja se menee muuten helposti, mutta Karma pakkaa ulisemaan siinä. Pitää yrittää laittaa läppä kiinni. Tottelevaisuus on mennyt eteenpäin, koira on hidas ja flegmaattinen, mutta suhteellisen varma. Agilityssä on hiukan ohjaajalla motivaatio pulaa. Karma kiljuu aina suorittaessaan ja tuntuu ettei se pysy sopivassa viretilassa millään. Puomin kontaktit ovat aivan kuralla, kun ei se kykene tasaiseen suoritukseen vaan juoksee kuin poro läpi niistä. Muutenkin tuntuu ettei se vain kykene hallitsemaan itseään agilityssä, esineruudussa ja noudoissa. Kun sen täytyy erkaantua ohjaajasta ja tehdä jotain vauhdilla, se repeää. Tämän lisäksi sillä on valeraskaus joka pahentaa sen käytöstä. Ensin oli juoksu ja nyt valeraskaus, saihan tässä jonkun viikon treenatakin normaalisti... Kun ohjaajallakin on suhteellisen surkea hermorakenne, niin välillä sitä katsellaan vain pilviä ja mietitään josko vaikka alettais harrastamaan mökkitikkailua.

Mana on myös alkanut treenaamaan taas jälkeä ja suhteellisen näppärästi on mennyt. Agility menee kivasti eteenpäin ja kontaktilauta toimii hienosti vauhdissakin. Myös tottista on otettu ja siinä se on kyllä innokas ja vauhdikas, eli oikeastaan aika päinvastainen kuin emänsä. Mana meinaa hiukan piippailla kun Karmaa treenataan, mutta aletaan ottamaan se pois...

Eli tällä hetkellä meillä on kaksi harrastuskoiraa, toinen joka haluaa tehdä koko ajan ja toinen joka ei oikeastaan haluaisi välillä tehdä mitään. Hienoa vaihtelua, kunhan vain ohjaajien hermot kestäisi. Yleisesti kuitenkin vaikka Karma on paljon helpompi kotioloissa ja ulkomaailmassa, Mana vaikuttaa paremmalta harrastuskoiralta. Tietenkin tässä on myös uros vastaan narttu -kamppailu. Nartulle kun sanot, että se saa 15 minuutin päästä palkan ja että nyt aletaan hommiin, se sanoo takaisin että selvä, teen jos on pakko, mutta seuraavaan 14 min 50 sekuntiin homma ei kiinnosta pätkääkään. Urokselle kun sanot samoin, se vastaa että kiva homma, mutta tehdäänhän me sen 15 min jälkeisen palkan jälkeen seuraavatkin 15 min jotain... Näin se vain on ollut meillä. Tai ainakin siltä tuntuu neljän uroksen ja kolmen nartun jälkeen, hiukan karrikoiden. Totta kai nartuissakin on yksilöllisiä eroja, mutta kun riisut välipalkat ja piilopalkat ja koiran hetsauksen ja piiloinnostamisen pois, niin eipä yleensä hirveästi jää jäljelle. Tietenkin silloin kun nartun antaa olla kuin pellossa, vetää ja riekkua hihnassa ja "toteuttaa itseään" sekä koko ajan leipoo sitä kuin pullataikinaa suoritusten ajan tai niiden välissä, kyllähän se silloin vaikuttaa olevan suhteellisen innokas... ;D Tämä tietenkin on meidän kokemaa ja näkemää.

We have made some training plans for the future. It's nice to have ready plans for a long while, it's just easier to go on training.

Karma has been tracking, and she is doing good. In agility handler has some motivation problems, Karma makes lot of noise and don't seem to controll herself good. Same thing is on obedience when she has to retrieve object to handler. Except that obedience is good, lazy but reliable. She also thinks that she is having puppies, so she is mentally down..

Mana has also been tracking and it looks also good. His contact-board is really reliable and it works great. Mana is really eager to do everything, so he is really opposite to Karma...So at the moment we have two dogs that are different. Karma is little bit lazy and Mana is full of energy. Of course it gives handlers some challenge, hope that weve got enough nerves. We think that it is also male - female difference. We have had four male dogs and three females and we think that all of the females have been more lazy and you have never known what feeling female dogs have when you start training them. In other hand males have always been ready to work with us and we don't have to motivate and give them food/toys all the times. This is how we see it.