keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Rage Against The Machine
Meillä oli viikon verran käymässä 4kk ikäinen saksanpaimenkoira Rane. Oli kyllä mukavaa kun oli pitkästä aikaa Koira talossa. Rane oli kaikin puolin kiva pentu.

We had visiting with us for a week german shephard puppy Rane. He was really nice dog.

Karman pennuista Rauha tuli paluupostissa takaisin Lauralle, mutta on ihan hyvin kotiutunut tänne Rovaniemelle. Tikki kävi lonkkakuvissa ja ne tulivat takaisin C/C, kyynärät nollat. Tikki kuvattiin kauttaaltaan ja oli terve. Pentueella on ollut aika epätasaiset lonkat mitä tähän asti on kuvattu, parempaakin tulosta olisi voinut tulla.


Karma's puppy Rauha came back to Laura. Tikki had her hipscores and they were C/C. Puppies have had all kind of results in hips (from A to C), they match to their charachters that also has lot of varietes.

Olimme viime lauantaina Oulussa aglaamassa ja se meni tuttuun tyyliimme. Ekalla radalla 3 rimaa alas (kaikki vinoja hyppyjä) ja toisella radalla yksi rima alas jonka jälkeen annettiin luovutusvoitto. Treenataan lisää.

Last saturday we were in Oulu in agility. We had two runs, first one 3 jumps down and in second one jumps after we gave up. More training.

Sunnuntaina olimme Pellossa luonnetestissä. Testissä kävimme lähinnä huvin vuoksi, meidän mielestä luonnetesti on testi ja harjoitus muiden joukossa jotka hiukan kertovat koirasta lisää. Toiseksi tuomariksi halusimme ehdottamasti Keinäsen Jarin, koska hän on erittäin tiukka arvostelussaan ja kuormittaa koiraa oikeasti hyökätessä. Mikään ei ole typerämpää kuin se että koira saa puolustuksesta täydet pisteet eikä se tee muuta kuin seisoo tuomarin edessä ja heiluttaa häntää. Karman testi oli melkein juuri sellainen kuin sen aavistelimme sen olevan, mitään uutta koirasta ei tullut esille. Testi alkoi tuomarin tervehtimisellä ja sosiaalisuuden arvioimisella, Karma tuli tuomarin luokse kun tämä kutsui, mutta muuten ei hieronut tuttavuutta. Tämän jälkeen oli leikkiminen. Tuomari leikitti Karmaa puukapulalla ja tyypilliseen tapaansa Karma veti kapulaa itselleen, mutta kuormittui tuomarista. Tämän jälkeen oli kelkka. Aluksi Karma vain tuijotti kelkkaa ja vasta lähempänä alkoi reagoida siihen. Se tuli ohjaajan avustamana katsomaan kelkkaa, mutta ei kunnolla palautunut sen uhasta. Tämän jälkeen meillä oli ohjaajan puolustus. Lehmuspellon Riitta oli toisena tuomarina ja hän teki hyökkäyksen ihan mallikkaasti. Karma käyttäytyi kuten arvelimmekin, se tuijotti ensin tuomaria varmaan arvioiden onko tämä treeni ja sitten kun totesi ettei tämä ole enää treeniä, niin vetäytyi taaemmas. Siinä vaiheessa kun Riitta tuli tarpeeksi lähelle, se lähti hyökkäykseen. Hyökkäyksen jälkeen Karmalla meni hetken aikaa ennen kuin se pystyi palautumaan Riitan kanssa, se ei meinannut istua hänen kanssaan.


Haalari ja tynnyri olivat suht helppoja, Karma ei reagoi yleensä tuollaisiin elottomiin asioihin paljoakaan. Pimeä huone lannisti Karman melko täysin, se ei kyennyt tulemaan toiseen huoneeseen kun Riitta seisoi oviaukossa. Riitan poistuttuakin sille oli vaikeaa tulla huoneeseen. Pimeän huoneen jälkeen oli seinä ja siinä Karma oli ihan ok, eihän se mikään suojelukoira ole, mutta olin tyytyväinen sen yritykseen. Mielestäni koiran perimmäinen tehtävä kuitenkin on puolustaa itseään ja ohjaajaansa ja tässäkin testissä arvostan eniten sitä osa-aluetta. Viimeisenä oli ampuminen ja se meni ihan normaalisti. Karma käyttäytyi testissä sellaisena kuin onkin, se käy kuumana (ylikuumana) silloin kun sen kanssa tehdään jotain, se kuormittuu uhasta ja hyökkäyksistä mutta pystyy hiukan vastaamaan niihin, se on pehmeä ja muistaa kokemansa pitkään ja se ei mielellään itse yritä tehdä mitään vaan odottaa ohjaajan hoitavan asiat puolestaan (tätä käyttäytymistä kyllä on liikaa tuettukin). Video alla, leikitys puuttuu alusta koska kännykkä ei suostunut aluksi toimimaan. Pimeää huonetta ja ampumista emme saaneet myöskään kuvattua. Videon laatu on huono, koska se muutettiin m4:sta.

VIDEO.

Toimintakyky -1 Pieni

Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu +1 Pieni

Taistelutahto +2 Kohtuullinen

Hermorakenne +1 Hieman rauhaton

Temperamentti -1 Häiritsevän vilkas

Kovuus +3 Kohtuullisen kova

Luoksepäästävyys +2b Luoksepäästävä, hieman pidättäytyväinen

Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma

Tulos 111, vähennystulos -30, loppupisteet 81.

Karma were is finnish mental-test in Pello 9.4. You can see some of the test from the video above. She acted in the test like we thought she would. She passed the test. She is very (little too much) active when she does something, she gets pressured from threats and can protect little bit herself and handler, she is soft and remembers bad things and she don't like to try things on her own.