torstai 10. kesäkuuta 2010

Kesä

Tähän tyssäsi matka kolmosiin...Pari viikkoa takaperin oli Rovaniemen agilitykisat. Eka hylsy, teki lentokeinun ja meni maahan hiukan liian myöhään, toisella radalla tuli rimoja alas, kolmannella tuli vitonen A-esteeltä ja neljättä en edes muista. Varmaan hylsy tai miljoona virhettä. Puomit meni ok, mutta yleisesti Karma on hiukan liian ylävietissä radalla. Ollaan siis alettu ottamaan jokainen inahdus ja vinkaisu pois radalta sekä kaikenlainen sekoilu ja kaahotus. Se on vaikeaa koska Karma on hyvin pehmeä.

Edellisenä viikonloppuna oli jälkileiri. Oli mukava treenata vieraita jälkiä ja tehdä jonkun muun suunnittelemia harjoituksia. Kivaa oli ja leiri meni oikein hyvin, oppimistakin tapahtui.

Nyt viikonloppuna oli jälkikoe Rovaniemellä. Tottis 95, esineruutu täydet ja jäljeltä lähti kuusi pistettä takajäljen takia. Yhteensä 289 pistettä. Oltiin tyytyväisiä koiraan, tottis ja esineruutu olivat erittäin sujuvia, varsinkin esineruudussa Karma oli yhtä ohjattava kuin radio-ohjattava lennokki. Jälki oli vaikea, ensimmäisellä ja viimeisellä kapulalla oli hiukan ilmaisussa hankaluuksia, ilmeisesti hiekka ja porottava aurinko yhdistettynä tuuleen hävittivät hajua tehokkaasti. Maa oli todella kuivaa, harvemmin metsässä sammalikko yms aluskasvillisuus ratisee ja nostaa pölypilven koiran ja ohjaajan ympärille. Jos ohjaaja olisi ollut fiksu meillä olisi ollut vesipullo mukana, mutta muistetaan ensi kerralla. Karma kuitenkin jaksoi loppuun asti hyvin, motivaatio ja pakko oli kohdallaan. Täytyy vielä kuitenkin treenata vaikeampaa jälkeä tulevaisuutta varten. Nyt on kuitenkin SM-tulokset kasassa jos sinne lähdetään. Ja vielä yksi ykkönen niin Karma olisi valio.

Mana ja Peppi kävivät kuvauksissa. Manalla alustavasti B lonkat ja Pepillä A. Kyynärät ok. Mutta odotetaan virallisia tuloksia...

We had agility competition in Rovaniemi few weeks ago. First one disqualified, second one we had some bars down, third was 5 from A and last one I don't remember. Dis or lot of mistakes. Dogwalks were ok, but Karma is little too high when she is on agility. Weve been starting to stop her whining, barking and all sort of bad behaviors on training, but its not that easy.

Last weekend we had camp about tracking. It was nice and went good.

Now weekend we had tracking contest in Rovaniemi. Obedience 95, tracking and searching the objects were 194. Over all 289 points. We were really pleased to Karma, weather was sunny and dry but she did well. We got results to enter to finnish championships in tracking.

Mana and Peppi went to hipscore test. Vet thinked that Mana has B hips and Peppi A, but will wait and see the finall results. Elbows seemed to be ok.