keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Agility SM 2012


Agilityn SM-kisat on takana ja heti kärkeen voi todeta, että homma ei mennyt kuten elokuvissa. Olin silti enemmän kuin tyytyväinen Karman panokseen, se oli erinomaisessa vireessä ja teki kaiken minkä pyysin. Sääli vain, että itse munasin radan.

Kävimme läpi aika paljon Tienhaaran ja Viitasen ratoja, jonka jälkeen treenasimme kuntoon heidän yleisimmät jipponsa kevään aikana. Treenasimme paljon ulkokentällä, koska kisat käytiin kivituhkapohjalla, mikä ei kyllä ole suosikkimme. Käytimme Karman eläinfyssari Toivaisen Mikalla, joka totesi koiran olevan hyvässä kunnossa. Hiukan oli etulavassa kireyttä treenaamisesta, mutta muuten kaikki oli kunnossa.

Matkaan lähdimme sitten matkailuautolla koko perheen kera ja pysähdyimme Oulussa agilityä treenaten ja lampaita paimennellen. Jyväskylässä yövyimme kesähotellissa, jossa onneksemme saimme ison, todennäköisesti neljän hengen huoneen. Tarkoituksena oli, että jätämme yöksi Karman ja Manan matkailuautoon joka olisi isompi ja viileämpi vaihtoehto kuin  moneen kertaan koettu ja kirottu pieni hotellihuone, mutta huoneemme isous ja viileys yllätti positiivisesti. Tästä syystä roudasimme koiratkin sisälle. Kirjautuessamme hotelliin (ennen huoneen näkemistä ja koon tietämistä) meille sattui hassu sattuma, kun pohdiskelin tiskillä maksanko suoraan koiramaksun huoneeseemme vaikka en toisi koiria sisään ollenkaan. Pohtiessani asiaa vastaanottovirkailijalle, takanani sattui olemaan jonkinlainen Naapurikyttääjä-nainen, joka alkoi ääneen keskustella puolisonsa kanssa koiran jättämisestä autoon. Voihan olla että hän alkoi keskustella muuten vain asiasta, mutta sain tunteen että tämä Naapurikyttääjä luuli että jätän koirat jonkun noppa-corollan hansikaskoteloon säilöön enkä piheyttäni maksa 8 euroa :D Itsellä nyt ei tulisi mieleenkään järkyttyä moisesta asiasta vaikka joku jättäisikin koiransa pieneenkiin autoon yöksi nukkumaan ja vielä vähemmän keskustella asiasta ääneen tällaisen henkilön selän takana, mutta tietenkin minun suhtautumistani moiseen asiaan helpottaa se tosiseikka, että minulla on Oma Elämäkin :P Kysyinkin  tältä naiselta asiasta, mutta hän kuulemma keskusteli miehensä kanssa. Eli juuri tyypillisesti itki asiaa selän takana, kun ei pystynyt suoraan toiselta kysymään. Tuli ihan samanlainen fiilis kuin olisi ollut töissä ja jutellut kylähullun asiakkaan kanssa...

Perjantaina kävimme yhden agilityradan juoksemassa, lähinnä tarkkailin Karman viretilaa ja varmistin, että se tekee kontaktit hyvin. Eli pysäytin sen puomille ja A:lle, jälkimmäiselle siten että saimme hylyn, koska sehän ei pysähdy kontaktille vaan sen jälkeen maahan. Tein kuitenkin uhrauksen, koska perjantain kisalla ei ollut mitään merkitystä ja voin todeta, että Karma oli mahtavassa fiiliksessä.

Lauantaina meillä ei ollut kisoja ollenkaan, kun Rovaniemeltä ei saatu maksijoukkuetta, joten vietimme päivän huvipuistossa ja koiria keveästi lenkittäen. Sunnuntaina ruokin Karman yöllä useampi tunti ennen kisoja ja kisapaikalla ennen rataamme verryttelin sen ja otin tottista että sain sen hyvin haltuun. Ennen rataa se oli erinomaisessa vireessä, se oli aktiivinen ja innokas, mutta reagoi erinomaisesti käskyihin ja ohjaamiseen. Sitten kun päästiin itse radalla, alku meni hyvin, mutta putken jälkeinen käännös meni liian pitkälle kun köntystin liian hitaasti tilanteeseen ja ajattelinkin koiran tullessa putkesta ulos "voi paska, minä mokasin ja myöhästyin". Sen jälkeen Karma hyppäsikin iloisesti väärän hypyn, kun en ehtinyt ohjata. Jatkoin rataa ja Karma oli loppuun asti innokas ja aktiivinen. Palkkasin sen lopussa kunnolla koska se ei vaikuttanut missään vaiheessa huomaavan, että oma mieli oli aika maassa virheen jälkeen.

Eli viritimme koiran erinomaiseen tilaan kisoja ajatellen ja sitten ohjaajana mokasin radan myöhästymällä helposta tilanteesta... Harmitti kovasti, mutta enemmän lähdimme kuitenkin SM-kisoihin kuin korkean paikan leirille, josta ponnistaa sitten heinäkuun karsintoihin. Kisat olivat kivat ja reissu hyvä ja erityisesti koira teki hyvää työtä johon olin tyytyväinen.

We entered Finnish championships in agility, and got disqualified. Karma was really excellent and did what I wanted, but at one point of the course I was late and she slipped out of my hands...

We trained lot for the competiton and got the dog to very good mood. We also visited physiotherapist Mika Toivainen, and Karma was in good shape.

Championships-trip was really nice, now we train for world champion-qualificiations.