keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Like A G6!

Karman kanssa käytiin 26-27.2 KAS:sin kisoissa. Samaa hommaa jatkettiin, melkein joka radalla tuli yksi virhe. Karman kunniaksi on sanottava että yhtä rimanpudotusta lukuun ottamatta se teki kyllä hienosti työtä, se yritti koko ajan täysillä ja meni upeasti. Ohjaajan perseen olisikin sitten voinut potkaista niskaan, kolmella radalla koira lähti näpeistä, teki ylimääräisen esteen ja se oli sitten siinä. Jatkamme silti edelleen treenaamista, ehkä pääsiäiskisoissa sitten… ehkä. Tässä videokooste Oulun kisoista, siinä on kaikki neljä rataa. Ekassa radassa koira karkaa ohjaajan selän taakse ja tekee ylimääräisen hypyn, toisessa tippuu toiseksi viimeinen rima, kolmannessa ohjaaja hidastelee keinulla, virhe jonka jälkeen toiseksi viimeinen putki vaihtuu viimeiseen hyppyyn ja neljännessä radassa A:n hypyn jälkeen olisi pitänyt mennä suoraan putkeen, mutta koira tekee jälleen ylimääräisen hypyn. Kontaktit yms toimivat oikein hyvin. Muutenkin meno oli ihan kiitettävää, noita virheitä lukuun ottamatta en löytänyt hirveästi virheitä radoista.

We had 26-27.2 agility competition in Oulu. It went same as always, we had almost at every run one mistake. The dog just slipped from my fingers. But I must say Karma was wonderful at those runs, she did everything she could, but handler wasn’t that good. But will continue training… Here is a video that contains four runs from that weekend. At first run Karma slipped to my back and jumped one obstacle too much, at second run she jumped badly and dropped bar at the end, at third run handler slows before seesaw and we take mistake from that and at the end we “forget” tunnel and in the last run Karma takes jump after A-obstacle, jump that wasn’t supposed to take. Contacts were good and it was generally fun to run courses.


Osku the cat, Mana and KarmaTäytyy myös muutenkin kehua Karmaa, sitä kun ei liiaksi tule tehtyä. Oulun reissulla se jälleen käyttäytyi mallikkaasti, monesti jopa unohti että se on matkassa. Se on hyvin kiltti ja huomaamaton koira. Puutteistaan huolimatta se on yksi järkevimmistä ja helpoimmista koirista joita olen tavannut. Myös Mana oli parempi kuin viime kerralla, se ei ruikkinut sisälle ja muutenkin käyttäytyi paremmin.

Karma acted really good on that trip. Sometimes even forgot that she existed. She is really kind and nice dog. She's got her bad sides, but is still one of the easiest and best dogs I have met. Also Mana acted better than last time, he was much calmer.

Meillä oli myös kerhomme vuosikokous tuona kisaviikonloppuna. Karmasta tuli Rovaniemen käyttökoirien ”Vuoden käyttökoira”- tittelin haltija. Saimme useamman lajin harrastajana ja niistä tuloksia saaneena eniten pisteitä. Saimme myös kerhomestaruuden agilityn kolmosluokasta, tämä oli ihan hauskaa kun nousimme kolmosiin juuri noissa kahdessa kisassa millä kerhomestaruus jaettiin. Saimme myös Puurtaja palkinnon, eli vuoden parhaan pk-koiran tittelin, Karmastahan tuli viime vuonna KVA ja se sai piirimestaruus hopeaa ja kerhomestaruus kultaa jäljellä. Lapin kennelpiirin pk-koira kisassa Karma oli kolmas (peräti neljä osallistujaa) ja Palveluskoira-lehden aktiivisuustilastossa olimme jäljen osalta kahdeksansia. SM:stä ei tullutkaan sitten mitään, mutta ohjaaja olisi sielläkin ansainnut potkun perseelleen mokailustaan. Toisaalta tulokset ovat melko merkityksettömiä meille, kaikkein hauskinta on treenaaminen ja täydellisyyteen pyrkiminen joka sekin kylläkin on loppukädessä melko merkityksetöntä :D

We had also our local dog clubs annual meeting at that weekend. Karma got from that meeting our clubs "sport dog of the year"- title. We winned the title because we had so much points from differents sports. We also were club winners in agility's 3-class, its funny because we rised to third class in that competition. We also got Puurtaja (worker?)-title being clubs best tracking dog. That was easy, because Karma came trackingchampion last year, she was second in Laplands (our region) tracking champions and first in our local clubs tracking champions. She was third in our regions "best sporting dog" champions. At Finnish championships we didn't done well, handler just blew them. But titles and winning aren't that important to us, only training is, and eventually even it isn't that important :D

Lopetan kuitenkin nyt Karman kehumisen ennen kuin tämä menee niin siirappiseksi että oksennan näppäimistölle. Seuraavat kisat ovat alustavasti pääsiäisenä ja yritämme nyt viimein saada sinne jonkinlaista tulosvarmuutta.

I end Karma's praising before I throw up ;) Next competitions will be on easter, hope that we have better luck there.