maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pellon agikisatKarman ja Manan puolen vuoden kisatauko päättyi Pellon pääsiäisagilityihin. Täytyy myöntää että jännitti taas kovasti mennä kisaamaan kun oli niin pitkä tauko takana. Muutaman kerran mietin jo ajellessa Pelloon, että jospa lähtisi takaisin kotiin...

Karma and Mana had agility competition's on Pello, it stopped our competiton-break that has lasted last six months. Handler was little nervous at the morning...

Karman kanssa meillä oli aika selvä tavoite, saada mahdollisimman monta karsintanollaa kisoista. Sm-tuloksethan olivat jo kasassa kun voitimme piirimestaruuden, mutta karsintanollia puuttui kolme kappaletta, nimenomaan agilityradoilta. Niinpä ilmoitimme Karman kolmeen agikisaan. Olimme kyllä enemmän kuin tyytyväisiä, kun jokainen rata onnistui nollana. Sijoitukset olivat 1, 2 ja 3. Varsinkin viimeisellä radalla tuli muutama pitempi kaarros, mutta annoin Karman tehdä laajempaa kaarrosta mentaliteetillä "kunhan rimat pysyvät ylhäällä ja viimeinen nolla tulee". Karma oli kyllä kaikin puolin erinomainen koko viikonlopun, en voinut odottaa siltä enempää. Pidin sen aika tiukasti hallussa ja suht matalassa vireessä, koska tavoitteenamme oli pelkästään varmat nollat. Karmalla on ollut hyvä vire päällä viime syksyn piirimestaruuksien jälkeen, yhdeksästä kisasta se on tehnyt seitsemän nollaa. Toivotaan että sama varmuus pysyy päällä. Videolla on kaikki kolme rataa.

Karma's goal was clear; to have so many faultless runs as possible. We had qualification results to enter Finnish Championships, when we winned our regions championships last year, but we were missing three faultless runs to enter WC-qualifications. So we signed Karma to three runs, and we were really pleased because all them were faultless! Placering was 1, 2 and 3. Last run I let the dog make longer turnings, because we only wanted the last result. Karma was whole weekend really good, I couldn't asked more from her. I kept her really "low" drive, because we needed only clear runs. We have had really good runs overall, from last 9 runs she has had 7 clear runs. Video of Karma's runs.

Mana kisasi ykkösluokassa. Kaikkiin neljään rataan olin tyytyväinen, Mana antoi itsestään tapansa mukaan kaiken. Viimeistä rataa lukuunottamatta joka radalla tuli pikkuvirhe, mutta uskomme kyllä vakaasti että ne korjautuvat ajan myötä. Ekalla radalla koira tuli keinulta pois kun annoin liian kovan, hiljentävän käskyn, toisella radalla se meni oikeaan keppiväliin, mutta ei enää taipunut siitä eteenpäin ja kolmannessa tuli rima alas. Viimeisellä hyppyradalla sitten kaikki osui nappiin ja saimme nollavoiton! Mana kärsi enemmän kuin Karma hallin hiukan liukkaasta pohjasta. Videolla on kaikki neljä rataa.

Mana also runned on first class. All four runs were good, I was really happy with them. Mana gave againg everythins he had, but on three runs we had little mistake on each run. But the last run was perfect, clear run and win! Mana had more problems with the turf (it was a bit slippery). Video of Mana's runs.

Yleisesti ottaen kisoissa oli tosi hauska ja leppoisa tunnelma ja näimme tosi hienoja suorituksia. Harmi ettei kisoja pysty kunnolla seuraamaan kun itse kisaa, mutta sen ajan mitä talkoili, niin näki muidenkin suorituksia. On kyllä sanottava että agility on mennyt eteenpäin melkoisesti.

Lauantaina Karma ja Mana pääsivät poseeraamaan, Minna Väänänen halusi ilmeisesti haastetta kuvaukseen ja räpsi kaksikosta kuvia. Karma sai nimityksen Väsynyt Muumi joka on kyllä erittäin kuvaava luonneanalyysi Karmasta... Sivun kuvat ovat Minnan ottamia, kiitos!


Overall the atmosphere in the competition was nice and there were lot of good dogs and handlers. It's shame that you can't see much of them because you have to warm up or cool down your dog's, but the moments we we "working" in the competition, we could see some of them. Overall agility has come long way. At saturday Minna Väänänen wanted to take photos of Karma and Mana, and the pictures at this page are Minna's taken, thank you!