maanantai 29. maaliskuuta 2010

Altern 8

Jälkeä on Karmalla treenailtu viime ajat. Viime viikolla kolme jälkeä ja tällä viikolla samaten. Hyvin se jäljestää, ollaan harkattu aika kovilla ja jäisilläkin pinnoilla.

Kävimme myös lauantaina Oulussa agilityä kisaamassa. Tuntuu kyllä että kun käy parin kolmen kuukauden välin kisoissa, rutiini kisaamisesta unohtuu. Onneksi kesä koittaa pian. Eka hyppäriltä tippui kaksi rimaa, eli kymppi. Oltiin hätäisiä ja alusta tuntui ehkä hiukan häiritsevän Karmaa, samoin itsellä jännitti kisata. Toinen rata oli hiukan parempi, tosin puomilta tuli vitonen. Karma ei juossut puomia kunnolla vaan himmasi siinä, en tiedä sitten miksi. Joka tapauksessa rytmi oli huono ja se tuli yli. Kolmas rata otettiin jo hiukan rennommin eikä itselläkään jännittänyt enää niin paljoa. Nollavoitto siis. Hetsasin koiraa ennen rataa hiukan niin kuin treeneissä on nykyään tehty ja erityisesti puomille mentäessä yritin kunnolla innostaa sitä äänellä ja ihan hyvin se nyt porhalsikin sen läpi. Yleisesti Karma käyttäytyi todella rauhallisesti ja lunkisti, se ei kyllä stressannut mistään. Toivotaan että sama meno jatkuu kesän pk-kokeissa.

Vielä video nollaradasta :) Kisoissa oli myös Tikin omistaja Ninni joka nousi komeasti eka radalla kolmosluokkaan dalmis Viuhtin kanssa hienolla nollavoitolla!

Weve been training mainly tracking lately with Karma. Last week we too 3 tracks and this week also. She sniffes really good, surfaces have been hard and icy many times.

We also were at saturday in Oulu in agility competitions. Its hard to compete when you have 2-3 months breaks in competitions on winter. Just feels that you dont have enough routine. Lucky that summer is coming. First we had jumping course. Two bars down, we were little bit hasty and I was nervous too. Karma also seemed to dislike the surface. Second course was better, weve got 5 mistakes on dogwalk. Dunno why Karma slowed down on dogwalk, but because of that she missed the contact. Third course was more relaxed, I didn't nerved that much anymore. We had 0 mistakes and wonned. I motivated Karma before entering the course like on training courses and ecpecially tried to before dogwalk got her excited with my voice and she went good. She behaved really calmly and cool whole day and that was great. Hope she stays like that because summers tracking competitions are coming soon.

Here is a video about the 0 win :)Tikki's owner Ninni was also in Oulu, and she winned first course and rised up to 3-class with dalmatian Viuhti!