keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Puntarointia ja petaamista

Pentulaatikossa kaikki menee hyvin. Hiljaista on, mutta kaikki hengittävät silti. Kaikki pennut ovat kasvattaneet painoaan ja ovat eläväisiä. Menninkäinen oli syntyessään kaikkein pienin, jopa 150 grammaa kevyempi kuin muut ja selvästi kooltaan pienin, mutta sekin lisää painoaan ja on erittäin eläväinen. Ehkäpä se jäisi pienemmäksi -> medibortsun jalostukseen? >:D Haamu vaikuttaa samanlaiselta kuin Karma, se näyttää  nukkuvan aina ja silti lihoo koko ajan.

Karma on syönyt hyvällä ruokahalulla ja sillä ei hirveän sekaisin maha mennyt synnytyksestä, kuten viime kerralla. Tosin tällä kerralla se on syönyt jo pitemmän aikaa raakaa lihaa, joten sekin saattaa auttaa. Myös Mana näki pentuja eilen ekan kerran läheltä. Annoimme sen nuuskia Mörköä, koska Mana selkeästi on hyvin utelias ja yrittää käydä vähän väliä pentulaatikon reunalla kurkkimassa pentuja. Emme vielä hirveästi anna sen pyöriä laatikon vieressä, ettei Karma häiriinny liikaa.

Karma hoitaa pentuja antaumuksella, mutta huomaa, että sillä on ollut jo aiempi pentue. Se on muutaman kerran odottanut että pennut nukkuvat, hiipinyt sitten laatikosta pois ja kerjännyt ruokaa/vettä/ulos/rapsutuksia. Heti kun joku pentu on äännähtänyt tai liikkunut, se on juossut äkkiä takaisin makaamaan niiden viereen. :D Samanlaista vauvojen nukutusta näyttää olevan Karmalla kuin meillä ihmisilläkin.

Harmillista, että narttuja ei syntynyt kahta enempää, halukkaita olisi ollut useammallekin. Nyt on sitten tuotettava pettymyksiä, mikä on aina ikävä asia. Toivoimme kuitenkin, että kaikki halukkaat olisivat saaneet koiran itselleen. Itsellemme jätämme yhden uroksen, koska haluamme toisenkin Karman pennun. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Karmaan ja Manaan, vaikka jälkimmäinen suuresta lahjakkuudestaan huolimatta ei missään nimessä ole helppo koira. Siinä on yksinkertaisesti niin paljon energiaa ja nopeutta, että ohjaajalla täytyy olla langat hallussaan. :P Pidämme uroksista, koska ne ovat helpompia (kisa)koirina kuin nartut, jotka joko tekee juoksua, on juoksussa, toipuu juoksusta tai ovat valeraskaana. ;) Totta kai hyvä narttu pystyy tekemään töitä noista huolimatta, kuten Karmakin tekee, mutta kyllä se pakostakin kilpailemiseen vaikuttaa. Urokset ovat tasaisen hömelöitä koko ajan.

Tässä vielä kuvia pennuista, koska niitähän kaikki lukijat haluavat nähdä. :)

 Haltija vasen ja Noita oikea (tytöt)
 Haltija vasen ja Noita oikea
 Mörkö yllä ja Menninkäinen alla
 Mörkö alla ja Menninkäinen yllä
 Haamu yllä ja Piru sarvineen alla
Haamu vasen ja Piru oikea, värieroa...