tiistai 15. helmikuuta 2011

Lappalaisia

Vuoden alku on mennyt uudessa hienossa hallissa treenaillessa. Lähinnä agilityä on harrasteltu ja hiukan tottistakin. Uusi hallihan on noin 400 neliön kokoinen, vessallinen ja kaikin puolin parempi kuin entinen. Saatiin jopa tekonurmen alle joustopohja. Ainoa miinus on hallin pylväät joihin todennäköisesti vielä joku kerta joku innokas törmää.

We have been training from new year in our new training hall. Mainly agility and some obedience. Our new warm hall is about 400 square meters wide, it has got wc and its far more better than the old one. We even got padding under the turf. Only negative thing are the pillars, were worried that someone will run to them.

Karmalla on treenattu agilityä, lähinnä pitkiä pätkiä. Pisin on tainnut olla päälle viisikymmentä estettä, sen kun on ottanut 5-8 kertaan niin onhan Karma hiukan väsynyt ollut. Treenit ovat menneet eteenpäin, vaikka ei Karma ihan mikään huippulahjakkuus agilityssä ole, kuten ei ohjaajansakaan. Hyvä koira tosin. Se ei oikein paikkaa ohjaajan virheitä ja tällaisen ohjaajan ollessa kyseessä se olisi mukava piirre koirassa :) Karma ei myöskään kovin itsenäisesti tilanteita ratko. Karma on rauhallinen koira ja sen virittäminen agilityyn sopivaan vauhtiin ja mielentilaan ei ole paras mahdollinen asia koiraa ajatellen. Se ei kykene aina hallitsemaan itseään korkeassa vietissä vaan alkaa äännellä melko voimakkaasti. Kävimme OKK:n kisoissa viikonloppuna ja masentavasti olimme samassa pisteessä kuin puoli vuotta sitten. Eka rata oli hylsy (ohjasin typerästi väärään päähän putkea), toisessa rima tippui ja hylsy sen perään ja kolmas oli 5, rima tippui. Eka ja kolmas rata olivat menoltaan oikein hyviä, mutta meillä edelleen tulee aina jokin pieni virhe eikä saada nollaa aikaiseksi. Jatketaan treenaamista silti, eiköhän tämä jossain vaiheessa parane. Viimeistään kun jäädään eläkkeelle. Tässä on vitos-radan video.

Weve been training with Karma mainly agility and long tracks/runs. Longest has been about 50 obstacles, when you train it 5-8 times dog is little bit tired. We have gone better, but still its much to train for. Karma is very good, but not remarkable. She don't try to "help" handler, and in this case help would be needed because the handler isn't great one :) She is very calm dog over all so it doesn't do good for her when we put some speed and energy to her. She starts bark and goes loose when her drive is high enough. At weekend we had 3 agility tracks in OKK competitions. First one was disqualified, my stupid mistake, wrong end of the tunnel, second was over all not good track, it also got disqualified and the last was 5-mistake, one jump down. First and the last were good tracks, but we are still at the same point as six months ago, we always have some little mistake. But will keep on training. Here is a video of that 5-mistake track.

Manalla on treenattu myös agia. Se on huomattavasti nopeampi, lahjakkaampi ja omatoimisempi kuin emänsä Karma ja radalla äänetön ja hyvin hallittu, mutta odottelu on sille yhtä tuskaa. Se stressaa niin maan helvetisti kun tullaan jo halliin että sitä pitää käyttää useamman kerran ulkona jottei sillä lirahda halliin. Ei niin hilpeä piirre. Myös uusissa tilanteissa se on hyvin stressiherkkä, niinpä olemme tiukentaneet entisestään otetta ja käskemme sen ottaa lunkisti silloin kun siihen on tarvetta. Se kun ei itse siihen näytä kykenevän. Puruissa Mana on mennyt kivasti eteenpäin, se on kova taistelemaan/leikkimään ja pureekin suht kivasti rättiin, mutta pelkään ettei tuollainen nostatus tee kovin hyvää moiselle stressipakkaukselle. Olemme tehneet alusta lähtien sille selväksi milloin teemme jotain ja milloin emme, mutta toisin kuin Karma, se ei oikein kykene pitämään itseään kasassa näinä odotteluhetkinä. Toivotaan että ajan myötä tilanne helpottuu.

We have been also training Mana in agility. He is much faster, talented and self-acting compared to his mother Karma, but waiting isn't best side of Mana. He begings to stress out when we go to hall, so much that we have to him out several times so he doesn't piss to hall. Also new situation make him stress, so we have been tighter to him and told him to calm down when needed, because it seems that he cannot do it himself. Biting has developed nicely, but dont think that the stress in biting situations is good for his head. We have made clear to Mana from a beginning in what situations we work and in what we dont, but unlike Karma, he can't handle the waiting. Hope the situation goes better in future.